Amersfoort Footgolf Open 2019

AFO 2019

Golfclub Hoogland Amersfoort – zo 21 juli – 18 holes
Op zondag 21 juli organiseert FSC voor het vierde jaar op rij het Amersfoort Footgolf Open (AFO). Uiteraard zal het toernooi plaatsvinden op onze prachtige 18 holes footgolfbaan op Golfclub Hoogland Amersfoort. Afgelopen jaren is het AFO een begrip geworden in en om Amersfoort en onder alle Nederlandse footgolfers. Het is steevast uitverkocht en soms stonden er zelfs 100 deelnemers aan de start! Ook dit jaar verwachten we weer grote interesse, zorg dus dat je je tijdig inschrijft!

De inschrijving is open voor (bijna) iedereen: jong en oud, geoefend en beginneling. Minimale leeftijd voor deelname aan het AFO is 16 jaar.

Er worden op 21 juli door elke speler 18 holes gespeeld. De totaalscore van deze holes levert een resultaat op, dat verwerkt wordt in de einduitslag. Bij een gelijke stand wordt er een play off, neary of penalty putts gespeeld voor de podiumplaatsen. Hierover later meer.

Er zullen zoals altijd weer diverse leuke prijzen te winnen zijn voor een hole in one, best geklede speler en speelster, en geldprijzen voor de winnaars.

TOERNOOI
Tijdens het Amersfoort Footgolf Open worden door elke deelnemer 18 holes gespeeld. De totaalscore over deze holes levert een resultaat op, dat verwerkt wordt in de einduitslag. Bij minder dan 90 spelers wordt er ‘shotgun’ gestart (iedereen tegelijk), bij meer dan 90 spelers wordt er op tee times gestart (iedereen start op hole 1, elke de 7 minuten een nieuwe flight).

PROGRAMMA (ovb, vooralsnog op basis van ‘shotgun’)

08.15 – Registratie
08.30 – Speluitleg
09.00 – Start 18 holes
12.00 – Einde 18 holes
12:30 – Play-off
13.00 – Prijsuitreiking

Douchen na afloop is mogelijk in de kleedkamers van de golfclub. Neem hiervoor wel je eigen handdoek mee!

PUTTING AREA
Er ligt vlak naast het restaurant van de golfbaan een speciale footgolf putting area waar spelers en bezoekers hun putts kunnen oefenen of kennis kunnen maken met de sport. De putting area is de hele dag open en vrij toegankelijk.

AANMELDEN
Wil jij meedoen aan één van de mooiste Footgolf toernooien van het jaar? Spelen met de beste spelers van NL. Meld je dan snel aan door een mail te sturen naar wesley@footgolfholland.com! Let op: de inschrijving voor het Amersfoort Footgolf Open (onderdeel van de Dutch Footgolf League) loopt dit keer dus níet via FSC, maar via Footgolf Holland.

Menu